Ulster av Frönshult blev årets SIRE-tjur

På Elmias första dag avgjordes årets SIRE-klass. Det blev till slut den ståtliga tjuren Ulster av Frönshult som tog hem priset i hård konkurrens mellan totalt fem SIRE-tjurar.

Ulster är en sjuårig Simmentaltjur som ägs av Sofia Persson och Stefan Johansson på Vita Fall AB. Han togs ut som semintjur efter avslutad prövning 2016 och ropades in av Sofia och Stefan vid tjurauktionen 2017. Uppfödare till tjuren är Christer Månsson, Frönshult Wagyu och Simmental.
Ulster är en tjur med goda gener för slaktkroppsegenskaper, både tillväxt och form. Han har T-tal 115 och har gett åtta auktionsgodkända avkommor. Ulster har varit på Elmia en gång tidigare, 2018 blev han Best in show vinnare.

Sofia och Stefan är väldigt glada efter vinsten.
– Det är ett ärofullt pris att vinna, säger Sofia. Priset värderar, förutom tjurens exteriör, även produktionsegenskaper och hållbarhet. Vilket just är av stor betydelse i produktionen, fortsätter Sofia.

– Ulster är en komplett avelstjur, med utmärkta avelsvärden och stark exteriör, avslutar Sofia.

Vita Falls besättning består av 150 dikor, både Simmental och Charolais. Dikorna är kärnan i verksamheten. Stefan och Sofia brukar omkring 400 ha och producerar avelsdjur, ekologiskt nötkött, biologisk mångfald och öppna landskap.

Stort grattis till ägarna Sofia och Stefan! Och grattis till samtliga djurägare för fina tjurar!

Samtliga SIRE-tjurar på Elmia 2022:
Ulster av Frönshult
Kvarg av Svaneberg
Zero av Ekered
Merill av Jätsberg
FP Nisse av Kullen

Lämna ett svar

%d