Under prövningsperioden fodras tjurarna en fullfoderblandning i fri tillgång. Vallfodret skördas på Gunnarp och ensileras hackas och packas i korv. Fodret blandas i en rälshängd, datastyrd blandarvagn, av märket Mullerup. Vagnen blandar en omgång till varje box efter aktuell foderstat, sedan portioneras detta ut och en ny blandning tillreds. På prövningsstationen är det gott om ätplatser, tjurarna utfodras flera gånger per dygn och de har alltid fri tillgång till fräscht foder.

Efter rasföreningarnas önskemål om utfodringsintensitet utformas foderstater i samarbete med Gård & Djurhälsans kunniga foderrådgivare, Anett Seeman.Tjurarna utfodringsintensitet bestämmas utifrån de måltillväxter, g/dag, som respektive rasföreningar önskar.

Måltillväxt prövningsomgång 2023/2024:
Charolais utfodras efter 1750 g/dag 
Simmental utfodras efter 1850 g/dag
Limousin utfodras efter 1700 g/dag 
Hereford utfodras efter 1600 g/dag
Angus utfodras efter 1400 g/dag

Tjurarna kommer också att få tillgång till halm, antingen inblandat i fullfodermixen och/eller som fri tillgång i boxarna. De får även vitaminberikat mineralfoder tillsatt i foderblandningen. Tjurarna har alltid tillgång till saltsten och friskt vatten.

På prövningsstationen finns gott om ätplatser och tjurarna har fri tillgång på ett för rasen väl anpassat fullfoder, vilket minimerar risken för sortering.