Inspirerande studiebesök i satsning på unga

Nu är satsningen på föryngring inom svensk köttrasavel igång! Satsningen genomförs tillsammans med NAB och målsättningen är att verka för en föryngring inom renrasaveln.

Satsningen var fullbokad lång innan sista anmälningsdag. Omkring 30 personer från Gävleborg i norr till Skåne i söder deltar på satsningen. I början av december genomfördes studiebesök hos Sonarp Charolais, Knutsta Skattegård och Galtås Hereford. Med på studiebesöken var även produktionsrådgivare Anett Seeman (Gård och Djurhälsan) samt Jannica Krafft (Växa Sverige). Stort tack till samtliga deltagarna som genom spännande frågeställningar och bra diskussioner bidrog till lyckade studiebesök! Vi fick se många fina djur. Och ett stort tack till Sonarp Charolais, Knutsta Skattegård och Galtås Hereford för att ni tog emot och för att ni på ett inspirerande sätt delade med er av er gedigna erfarenhet och kunskap!

I januari och februari kommer deltagarna få lyssna på ett antal föreläsningar med Sveriges främsta expertis inom området. Avslutningsvis kommer deltagarna få en inblick i verksamheten på individprövningen genom ett besök på Gunnarp i samband med visningsdagen den 25 mars.

Lämna ett svar

%d